Plantar i tenir cura dels rosers VarietatsComandaContacteLa nostra històriaEl nostre cultiu
Videos i més

Rosas Dot website
Correo@rosas-dot.com

Rosas Dot al telenotíces de TV3
Veure video
TN Rosas Dot
Rosas Dot
Language Bar
Parlar de la història de Rosas Dot, és parlar de la història de la roseristica, no només al nostre país, sinó també a nivell mundial.

La història de Rosas Dot comença a principis del segle XX. És en aquella època, quan Pere Dot i Martínez, s'apropa al món de les roses i del cultiu dels rosers, iniciant un negoci familiar que ha arribat fins els nostres dies.
El món de les plantes no era nou per Pere Dot, ja que era fill de fill de Simón Dot i Canalias reconegut jardiner i viverista, i descendent d'una família d'una família de agricultors.

Des de principis del segle passat, a la família Dot, hem dedicat els nostres esforços a l'obtenció de roses noves, buscant sempre varietats amb qualitats úniques, el que ens ha portat a obtenir un nombre incomptable de noves varietats que xifrem en més de 250. (veure llistat de varietats d'obtenció Dot)

És en 1924, quan per primer cop Pere Dot, presenta les varietats al concurs de roses noves de Bagatelle, Paris i obté un certificat de mèrit, al qual li seguiran nombroses medalles d'or i d'altres certificats al llarg dels anys, i en diferents certàmens.

Gracies a la dedicació del nostre avi, es va aconseguir la correcta l'aclimatació dels rosers al clima mediterrani, així com un gran ventall de noves formes, colors i olors; que segueix ampliant-se amb l'aportació de cada nova generació de la família. Aconseguint, moltes d'aquestes noves varietats, fama i prestigi a nivell mundial per tractar-se de creacions úniques, innovadores i revolucionaries.

També cal destacar la importància en l'àmbit de les roses en miniatura, amb nombroses aportacions; obtenint en 1957, la rosa més petita, encara avui coneguda, el Roser Sí.
Biografia Pere Dot
Cultivadores de leyenda
Articles de premsa i enllaços
Arte y Ciencia de la rosa d'en Joan Nicolau
Veure video

Pel·lícula rodada a inicis dels anys 70. Mostra el nostre cultiu del roser de l'època.
Dirigida per Joan Nicolau.

Conferència: "Dedicat a Pere Dot" a càrrec de Joan Salvat.
Conferència: "Una aproximació a l'entorn social de Pere Dot" a càrrec d'Enric Farreras i Jaume Garcia.
Conferència: "Pere Dot creador de rosers mediterranis" a càrrec de Pere Cabot.
Veure video
Creadors de roses, documental de l'arxiu comarcal

Documental de l’arxiu comarcal del Baix Llobregat, on es fa un recull de la trajectòria del Pere Dot i Martínez, i d’altres roseristes de la comarca.